InesS

InesS

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Kapuśniak

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wyśmienita zupa - smaczna i pożywna.

Kapuśniak

Składniki:

Kapuśniak

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak
Rozgrzej w garnku 2 łyżki oleju, podsmaż pokrojoną drobno cebulę, dołóż odciśniętą z wody kapustę, a po chwili starte na tarce o grubych oczkach marchewkę i pietruszkę, całość zalej 1,5l wrzątku. Wrzuć pokrojoną kiełbasę, liść laurowy i czosnek, po czym gotuj zupę 30 minuj. Wrzuć do garnka pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj jeszcze 10 minut, po czym przypraw zupę solą i pieprzem. Pokrojony w kostkę boczek wysmaż na skwarki i wrzuć do zupy na końcu.

Tagi:

kielbasa