LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Kapuśniak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Adwentowa, niesamowita w smaku zupa.

Kapuśniak Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapuśniak

 

  • porcja rosołowa z indyka 0,5 kg
  • kapusta kiszona 0,5 kg
  • grzyby suszone 4-5
  • kminek 2 szczypty
  • vegeta, liśc laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, sól do smaku
  • ziemniaki 3 małe

Sposób przygotowania:

Kapuśniak
Mięso umyc, zalac wodą, ugotowac wywar. Po odszumowaniu dodac vegetę, ziele, liśc laurowy i pieprz, gotowac. Kapustę pokroic, dodac do bulionu. Dorzucic grzybki suszone i kminek. Ugotowane grzybki wyjąc i pokroic w kostkę. Z porcji rosołowej obrac mięso. pokroic. Grzybki i mięso dodac do zupy. Oczyszczone ziemniaki pokroic w grubą kostkę, dodac do wywaru, zagotowac. Grzybki i mięso dodac do zupy. Doprawic do smaku.
Kapuśniak
Gotowanie kapuśniaku na porcji rosołowej z indyka.
Kapuśniak
Gotowanie kapuśniaku z suszonymi grzybami.
Kapuśniak
Dodanie kminku do adwentowego kapuśniaka.
Kapuśniak
Ziemniaki pokrojone w kostkę do adwentowego kapuśniaka.