Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Kapuśniak 'Danewicz'

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zupa z kapusty czerwonej na wywarze z warzyw z dodatkiem pieczarek, kaparów, śmietany i soku z cytryny...

Kapuśniak 'Danewicz'

Składniki:

Kapuśniak 'Danewicz'

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak 'Danewicz'
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wrzącym wywarem, ugotować.

Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, połączyć z kapustą, przekrajanymi po wyjęciu pestek- na pół oliwkami, opłukanymi kaparami oraz śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować, doprawić do smaku. 

Tagi:

kapary