Sposób przygotowania:
Kapuśniak Elizy
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb, zalać wrzącym wywarem, ugotować. Kukurydzę opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, ugotować, wyjąć, wyłuskać ziarno.
Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, pokrajać w paseczki z mięsem i ogórkiem konserwowym. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z kapustą, kukurydzą, grzybami, mięsa, ogórkiem i startym serem, doprawić do smaku.
Przed podaniem posypać posiekaną natka pietruszkę.
Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, pokrajać w paseczki z mięsem i ogórkiem konserwowym. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z kapustą, kukurydzą, grzybami, mięsa, ogórkiem i startym serem, doprawić do smaku.
Przed podaniem posypać posiekaną natka pietruszkę.