Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Kapuśniak Elizy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Zupa z kapusty młodej z dodatkiem kukurydzy, grzybów suszonych, ogórka konserwowego, żółtego sera...na wywarze mięsno warzywnym..

Kapuśniak Elizy

Składniki:

Kapuśniak Elizy

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak Elizy
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb, zalać wrzącym wywarem, ugotować. Kukurydzę opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, ugotować, wyjąć, wyłuskać ziarno.

Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, pokrajać w paseczki z mięsem i ogórkiem konserwowym. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z kapustą, kukurydzą, grzybami, mięsa, ogórkiem i startym serem, doprawić do smaku.

Przed podaniem posypać posiekaną natka pietruszkę.