Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Kapuśniak Ilony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna i rozgrzewająca zupa.

Kapuśniak Ilony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapuśniak Ilony

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak Ilony
Gotujemy wywar na kości. Możemy zamiast wywaru użyć rosołu. Do wywaru dodajemy przyprawy, startą marchewkę oraz poszatkowaną białą kapustę. Gotujemy około 15 minut i dodajemy pokrojoną kapustę kiszoną. Oddzielnie gotujemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Po 30 minutach dodajemy do zupy ugotowane ziemniaki i roztarty czosnek. Na patelni rozgrzewamy olej i podduszamy na nim cebulę i kiełbasę pokrojoną w plasterki lub półplasterki. Po podduszeniu dodajemy zawartość patelni do zupy. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, majeranek i sól oraz pieprz do smaku.
Kapuśniak Ilony
Na kości gotujemy wywar dodajac przyprawy.
Kapuśniak Ilony
Białą kapustę szatkujemy, zaś kiszoną kroimy na drobne kawałki.
Kapuśniak Ilony
W garnku gotujemy marchewkę z kapustą białą, a później kiszoną.
Kapuśniak Ilony
Na koniec dodajemy podsmażoną cebulkę i kiełbaskę.