Sposób przygotowania:
Kapuśniak na baraninie
Do garnka wlewamy wode ja dalam ok 4 szklanek (szklanka 0,33l) wkladamy mieso pokrojone na kawalki dodajemy przyprawy i gotujemy.Baranina jest twardym miesem gotowalam ok 1godz.30min.Po tym czasie dodajemy warzywa umyte obrane w calosci,obrane ziemniaki pokrojone w sredia kostke.Gotujemy ok 15 min,w tym czsie na patelni rozgrzewamy oliwe dodajemy cebule obrana i pokrojona w paski lekko rumienimy,dodajemy papryke i szybko mieszmy aby sie nie przypalila ,dodajemy kapuste odcisnieta (ja plukalam)i pokrojona, mieszamy lekko podsmazamy zalewamy wywarem z zupy i dusimy ok 15 min.Jak ziemniaki w zupie beda juz lekko miekkie dodajemy kapuste i lekko mieszamy.Odstawiamy kapusniak jest lepszy po kilku godzinach jak smaki sie "przegryza"