motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Kapuśniak na boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa kapuściana na boczku

Kapuśniak na boczku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapuśniak na boczku

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na boczku
Kapustę kiszoną kroimy. Obraną marchewkę ścieramy na grubych oczkach. Do garnka dajemy pokrojoną kapustę, startą marchewkę, liście laurowe i ziele angielskie, wszystko zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem ok. 45 minut. Ziemniaki obieramy, kroimy w grubą kostkę i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Boczek pokrojony w kostkę smażymy na rozgrzanej patelni. Do gotującej się zupy dajemy zarumieniony boczek i miękkie ziemniaki. Wszystko doprawiamy do smaku.
Kapuśniak na boczku
Etap 1 Kapustę i marchewkę oraz liście i ziele zalewamy wodą i gotujemy
Kapuśniak na boczku
Etap 2 Pokrojone ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie
Kapuśniak na boczku
Etap 3 Boczek kroimy w kostkę i rumienimy na patelni
Kapuśniak na boczku
Etap 4 Ziemniaki i boczek dajemy do zupy i doprawiamy

Tagi:

zupa przyprawy