aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Kapuśniak na golonce z ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczny kapuśniak, idealny na obiad

Kapuśniak na golonce z ziemniakami

Składniki:

Kapuśniak na golonce z ziemniakami

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na golonce z ziemniakami
Golonkę umyć, obrać ze skóry i włożyć do garnka. Lekko posolić i gotować do miękkości. Kapustę przepłukać i włożyć do drugiego garnka. Dodać liść, ziele, kminek i zalać wodą (tak by była zanurzona). Wsypać vegetę. Przykryć i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Ugotowane mięso wyjąć i pokroić na kawałki, dodać do kapusty. Cebulę posiekać i podsmażyć na margarynie. Dodać do kapusty i wymieszać. Z mąki i łyżki margaryny zrobić zasmażkę. Dodać do kapusty i wymieszać. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić. Przełożyć ugotowane ziemniaki do kapusty i wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem.

Tagi:

ziemniaki