katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Kapuśniak na kiełbasie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kapuściana zupa na kiełbasie.

Kapuśniak na kiełbasie.

Składniki:

Kapuśniak na kiełbasie.

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na kiełbasie.
Kiełbasę pokroić w plasterki, cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać kiełbasę, obsmażyć, dodać cebulę i razem chwilę smażyć. Dodać odciśniętą kapustę i podlać wodą do zakrycia kapusty. Dusić ok 10 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, umyć i postawić w garnku do gotowania. Obrać, umyć i pokroić marchew, dodać do ziemniaków. Gotować ok. 10 minut. Dodać kapustę do ziemniaków, liść laurowy. Gotować do miękkości. Doprawić do smaku.

Tagi:

kielbasa