Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kapuśniak oszczędny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Wywar z gotowania pulpetów lub wieprzowiny nadaje się doskonale na zupę .

Kapuśniak oszczędny Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapuśniak oszczędny

 

  • 1,5 litra wywaru po gotowaniu wieprzowiny lub pulpetów
  • 1 ćwiartka włoskiej kapusty
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 listki natki maggi ogrodowego
  • 1 marchew
  • 3 ziemniaki
  • 1 łyżeczka nasion kminku
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • pieprz
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak oszczędny
Obrane i umyte marchew i ziemniaki kroić w kawałki takie jak lubimy ( kostka , paseczki ) . Oczyścić i usiekać w grube paski kapustę .Włożyć wszystkie warzywa do garnka i zalać wywarem . Dodać kminek, połowę natki pietruszki ( pokrojoną ) , listki maggi i kostkę bulionową .Gotować 30 minut. Doprawić do smaku , posypać natką pietruszki. Dodaje bulion w kostce bo gotowałam w wywarze tylko 2 pulpety- jak wywar jest mocniejszy to nie potrzeba ( doprawiam tylko maggi w płynie )
Kapuśniak oszczędny
Przyszykować sobie wszystkie składniki , warzywa obrać , umyć , pokroić
Kapuśniak oszczędny
Ugotowaną zupę doprawić do smaku przyprawami , goracą rozlewać do miseczek lub na talkerze - można podać z pieczywem