Sposób przygotowania:
Kapuśniak retro
Mięso umyć, pokrajać w paseczki, podsmażyć, zalać wywarem, gotować.
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, dodać do mięsa pod koniec gotowania i ugotować do miękkości.
Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimna wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować. Paprykę i cebulę oczyścić, opłukać , pokroić w kostkę, usmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić.
Połączyć z zupą, kiełbasą pokrajaną w paseczki, winem i fasolą, gotować kilka minut, doprawić do smaku.
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, dodać do mięsa pod koniec gotowania i ugotować do miękkości.
Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimna wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować. Paprykę i cebulę oczyścić, opłukać , pokroić w kostkę, usmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić.
Połączyć z zupą, kiełbasą pokrajaną w paseczki, winem i fasolą, gotować kilka minut, doprawić do smaku.