Sposób przygotowania:
Kapuśniak ruski
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać częścią wywaru. Ugotować.
Buraki oczyścić, umyć, ugotować, obrać i pokrajać w paseczki.
Fasolę przebrać, opłukać, zalać pozostałym zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem gotować.
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, dodać do fasoli pod koniec gotowania i ugotować do miękkości.
Następnie połączyć z kapustą, buraczkami i śmietaną wymieszaną z mąką, chwile pogotować, doprawić do smaku.
Przed podaniem posypać posiekaną natka.
Buraki oczyścić, umyć, ugotować, obrać i pokrajać w paseczki.
Fasolę przebrać, opłukać, zalać pozostałym zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem gotować.
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, dodać do fasoli pod koniec gotowania i ugotować do miękkości.
Następnie połączyć z kapustą, buraczkami i śmietaną wymieszaną z mąką, chwile pogotować, doprawić do smaku.
Przed podaniem posypać posiekaną natka.