Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 265]

Kapuśniak ruski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zupa z kapusty czerwonej na wywarze z warzyw z dodatkiem fasoli białej, ziemniaków, śmietany oraz przypraw..

Kapuśniak ruski

Składniki:

Kapuśniak ruski

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak ruski
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać częścią wywaru. Ugotować.

Buraki oczyścić, umyć, ugotować, obrać i pokrajać w paseczki.

Fasolę przebrać, opłukać, zalać pozostałym zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem gotować.

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, dodać do fasoli pod koniec gotowania i ugotować do miękkości.

Następnie połączyć z kapustą, buraczkami i śmietaną wymieszaną z mąką, chwile pogotować, doprawić do smaku.

Przed podaniem posypać posiekaną natka.

Tagi:

buraki