eli_555

eli_555

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1348]

Kapuśniak z białej kapusty 2 Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszny kapuśniaczek z białej kapusty.

Kapuśniak z białej kapusty 2 Eli

Składniki:

Kapuśniak z białej kapusty 2 Eli

 

  • 1 kość schabowa
  • kucharek
  • 1 mała kapusta biała
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/4 średniego selera
  • 6 ziemniaków
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżka cebulki prażonej
  • 2 łyżki margaryny
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • magii
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z białej kapusty 2 Eli
Umytą kość schabowa zalać wodą (około 3 litry),dodać kucharka (według uznania) i gotować do miękkości mięsa na kośći.Kapustę poszatkować.Obrane i umyte jarzyny zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Obrane,umyte ziemniaki pokroić w kostkę.Wyjąć kość (mięso obrać i zachować np do pierogów czy klusek) i do wywaru dodać kapustę,ziemniaki,jarzyny,kminek,cebulkę prażoną i gotować do miękkości.Margarynę roztopić na patelni,dodać mąkę,przesmażyć razem i dodać do zupy.Zupę doprawić pieprzem,magii do smaku i zagotować.Smacznego!

Tagi:

kapusta