Sposób przygotowania:
Kapuśniak z ziemniakami
Kapustę odciskamy, kroimy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy przyprawy i solimy.
Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy, solimy, zalewamy ok 2 litrami wody i stawiamy do gotowana. Do ziemniaków dodajemy wędzone żeberka.
Gdy kapusta i ziemniaki zaczną mięknąć łączymy je w jednym garnku. Dodajemy pokrojoną nakawałki i podsmażoną na odrobinie smalcu kiełbasę.
Cebulę drobno kroimy i wrzucamy na tłuszcz. Oprószamy dość obficie mąką i lekko rumienimy. Podlewamy wodą i energicznie mieszamy. Dodajemy do zupy.
Doprawiamy do smaku i razem chwilę gotujemy.Żeberka można obrać i mięso dodać do zupy.
Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy, solimy, zalewamy ok 2 litrami wody i stawiamy do gotowana. Do ziemniaków dodajemy wędzone żeberka.
Gdy kapusta i ziemniaki zaczną mięknąć łączymy je w jednym garnku. Dodajemy pokrojoną nakawałki i podsmażoną na odrobinie smalcu kiełbasę.
Cebulę drobno kroimy i wrzucamy na tłuszcz. Oprószamy dość obficie mąką i lekko rumienimy. Podlewamy wodą i energicznie mieszamy. Dodajemy do zupy.
Doprawiamy do smaku i razem chwilę gotujemy.Żeberka można obrać i mięso dodać do zupy.