alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Kapuśniak z kiełbasą i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie jednogarnkowe - syty

Kapuśniak z kiełbasą i boczkiem

Składniki:

Kapuśniak z kiełbasą i boczkiem

 

  • ¼ małej kapusty
  • włoszczyzna
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 30 dag cienkiej kiełbasy
  • przecier pomidorowy do smaku
  • 4 ziemniaki
  • kminek
  • pieprz mielony
  • 8 szklanek wody
  • przyprawa do zup w granulkach
  • 2 łyżki maki

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z kiełbasą i boczkiem
Pokroić kapustę w paseczki , ziemniaki w kostkę , marchew i por w plasterki , a pietruszkę ,i seler utrzeć na tarce . Zalać wodą . Włożyć boczek i kiełbasę . Wsypać łyżkę przyprawy do zup . Gotować ok. godziny . Doprawić przecierem pomidorowym , kminkiem , przyprawą do zup , pieprzem. Wyjąć boczek i kiełbasę i pokroić - włożyć z powrotem do zupy . Mąkę zmieszać z zimną wodą i wlać do zupy . Zagotować .