pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kapuśniak z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszny kapuśniak zrobiony w szybkowarze na rosole z kaczki

Kapuśniak z młodej kapusty

Składniki:

Kapuśniak z młodej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z młodej kapusty
Porcję zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy kostkę rosołową i garujemy 10 minut. Po tym czasie ochładzamy szybkowar i wyjmujemy ugotowane mięso. Do wywaru dodajemy poszatkowaną kapustę, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz kolorowy oraz kminek. Całość ponownie garujemy 5-6 minut. Smacznego.

Tagi:

kaczka kapusta