dża

dża

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 262]

Kapuśniak z kaszą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna zupa, doskonała na zimę. Niebywale sycąca i aromatyczna. Rozgrzeje w najzimniejszy dzień. Polecam lubiącym kapuśniaki i krupniki;)

Kapuśniak z kaszą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapuśniak z kaszą

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z kaszą
Grzyby moczyłam w wodzie 1 godzinę następnie pokroiłam je drobno. Rozdrobnioną włoszczyznę, liście laurowe i mięso zalałam zimną wodą i gotowałam 30 minut. Ziemniaki pokroiłam w kostkę i razem z grzybami oraz opłukana kaszą dodałam do zupy. Gotowałam 20 minut – ziemniaki muszą być prawie miękkie. Następnie dodałam poszatkowaną kapustę i gotowałam kolejne 20 minut. W międzyczasie poszatkowaną cebulę podsmażyłam na maśle, dodałam przecier, majeranek, sól i pieprz, wymieszałam i dodałam do zupy. Podałam z posiekanym koperkiem.
Kapuśniak z kaszą
Rozdrobnioną włoszczyznę, liście laurowe i mięso zalałam zimną wodą i gotowałam 30 minut.
Kapuśniak z kaszą
Ziemniaki pokroiłam w kostkę i razem z grzybami oraz opłukana kaszą dodałam do zupy.
Kapuśniak z kaszą
W międzyczasie poszatkowaną cebulę podsmażyłam na maśle, dodałam przecier, majeranek, sól i pieprz, wymieszałam i dodałam do zupy.