Sposób przygotowania:
Kapuśniak z warzywami
Ziemniaki obieramy, myjemy i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą, dodajemy liśc laurowy i ziele angielskiei włączamy ogień.
Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach i wrzucamy do zupy. Pietruszke równiez obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do zupy.
Gotujemy wszystko ok10 min.
Dodajemy posiekana kapuste kiszoną, sól i pieprz.
Cebulę obieramy, siekamy drobno i szklimy na rozgrzanym smalcu. Do cebuli dodajemy makę, mieszamy i zasmażke rozprowadzamy w zupie.
Gotujemy wszystko jeszcze kilka minut.
Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach i wrzucamy do zupy. Pietruszke równiez obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do zupy.
Gotujemy wszystko ok10 min.
Dodajemy posiekana kapuste kiszoną, sól i pieprz.
Cebulę obieramy, siekamy drobno i szklimy na rozgrzanym smalcu. Do cebuli dodajemy makę, mieszamy i zasmażke rozprowadzamy w zupie.
Gotujemy wszystko jeszcze kilka minut.