Sposób przygotowania:
Kapuśniak z ziemniakami
Ugotować wywar z kości wieprzowych lub innych. Dodać jarzyny, liść laurowy i ziele angielskie. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, opłukać i dodać do wywaru z jarzynami. Gotować na wolnym ogniu, posolić, dodać kminku.
W osobnym naczyniu ugotować kapustę kiszoną do miękkości i dodać do garna z gotującymi się ziemniakami w momencie będą miękkie. Zagotować wszystko razem, przyprawić do smaku pieprzem, dodać łyżkę przecieru pomidorowego.
Zagęścić zasmażką i posypać natką pietruszki.
W osobnym naczyniu ugotować kapustę kiszoną do miękkości i dodać do garna z gotującymi się ziemniakami w momencie będą miękkie. Zagotować wszystko razem, przyprawić do smaku pieprzem, dodać łyżkę przecieru pomidorowego.
Zagęścić zasmażką i posypać natką pietruszki.