agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

kapust włoska w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczne danie czyli kapusta włoska w sosie.

kapust włoska w sosie śmietanowym

Składniki:

kapust włoska w sosie śmietanowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

kapust włoska w sosie śmietanowym
Z kapusty zdjąć uszkodzone liście, opłukać, podzielić na 4 części, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru. Gotować do miękkości pod przykryciem. Następnie kapustę wyjąć z wody, odcisnąć, wyciąć głąb. Tłuszcz rozgrzać na patelni, połączyć z mąką, podsmażyć lecz nie rumienić, dodać zimną śmietanę, zagotować cały czas mieszając, dodać żółtko oraz posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku. Kapustę ułożyć na półmisku żaroodpornym, polać sosem, posypać startym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec.

Tagi:

sery ser kapusta