Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta biała z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać jako dodatek do potraw.

Kapusta biała z serem

Składniki:

Kapusta biała z serem

 

  • 1/2 kg kapusta,
  • 10 dag ser żółty straty,
  • 3 szt ogórki kiszone,
  • 30 dag pomidory,
  • 4 lyżki oliwa,
  • 2 łyżki szczypiorek usiekany,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • 1 łyżka musztarda,
  • do smaku cukier

 

Sposób przygotowania:

Kapusta biała z serem
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, posolić, zalać wrząca wodą i gotować około 5 minut, następnie odcedzić, wystudzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Ogórki i pomidory pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski dodać utarty ser i posiekany szczypiorek, wymieszać. Oliwę połączyć z musztardą, przyprawić do smaku, polać sałatkę.

Tagi:

sery ser kapusta