Sposób przygotowania:
Dukanowa kapustka z mięsem ala bigos
Białą kapustę szatkujemy, wkładamy do dużego garnka zalewamy 1l wody, dodajemy bulionetkę, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz i gotujemy pod przykryciem około 20 minut. W tym samym czasie płuczemy kapustę kiszoną, wkładamy do mniejszego garnka zalewamy 0,5l wody i gotujemy do miękkości - nie odlewamy. Cebulkę kroimy w kostkę, podduszamy na patelni podlanej wodą, dodajemy mięso mielone i razem podsmażamy, dodajemy pieprz, sól, paprykę słodką i pomidory wraz z koncentratem, mieszamy i podpiekamy razem przez około 5 minut. Kiedy z białek kapusty odparuje cała woda dodajemy dodajemy suszone grzybki i ugotowaną kapustę kiszona wraz z pozostała wodą (nie powinno być jej zbyt dużo max 1 szklanka), całość zagotowujemy o dodajemy podsmażone mięsko, mieszamy dokładnie i podduszamy przez około 5 minut dla połączenia się smaków. Smacznego