Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta kiszona z ciecierzycą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Kapusta z ciecierzycą to smaczne i ciekawe połączenie. Ta propozycja bardzo spodobała się moim domownikom.

Kapusta kiszona z ciecierzycą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta kiszona z ciecierzycą

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona z ciecierzycą
Ciecierzycę umyć i zamoczyć przynajmniej na 12 godzin, ugotować. Kapustę zalać wywarem z boczku, dodać liście laurowe, pieprz, angielskie ziele, kminek i gotować do miękkości. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć posiekaną cebulę i pokrojoną kiełbasę bez osłonki. Następnie dodać ugotowaną kapustę i ciecierzycę, doprawić do smaku pieprzem i cukrem, wymieszać i chwilę podsmażyć.
Kapusta kiszona z ciecierzycą
Kapustę zalać wywarem z boczku i dodać przyprawy
Kapusta kiszona z ciecierzycą
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę i kiełbasę
Kapusta kiszona z ciecierzycą
Do kiełbasy dodać ugotowaną ciecierzycę i kapustę
Kapusta kiszona z ciecierzycą
Doprawić do smaku pieprzem i cukrem wymieszać podsmażyć