Sposób przygotowania:
Kapusta kiszona z przecierem i wędliną
Kapustę kiszoną włożyć do garnka, wlać wodę, dodać listek laurowy i gotować do miękkości. Kiełbasę pokroić w pół krążki, boczek w kostkę, wsypać na patelnię i podsmażyć, dodać do kapusty, gotować. Pomidory umyć, pokroić na kawałki. Do rondla włożyć margarynę, roztopić, dodać pokrojone pomidory i dusić pod przykryciem do miękkości. Następnie przetrzeć przez sito, przecier połączyć z kapustą, dodać ketchup, wymieszać, przyprawić do smaku.
![Kapusta kiszona z przecierem i wędliną Kapusta kiszona z przecierem i wędliną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-kiszona-z-przecierem-i-wedlina-77832.jpg)
![Kapusta kiszona z przecierem i wędliną Kapusta kiszona z przecierem i wędliną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-kiszona-z-przecierem-i-wedlina-77833.jpg)