Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta kiszona z przecierem i wędliną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zamiast przecieru pomidorowego do kapusty można dodać koncentrat pomidorowy.

Kapusta kiszona z przecierem i wędliną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapusta kiszona z przecierem i wędliną

 

  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 15-20 dag kiełbasy
  • 2-3 pomidory
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 listek laurowy
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • sól do smaku
  • 1 łyżka margaryny

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona z przecierem i wędliną
Kapustę kiszoną włożyć do garnka, wlać wodę, dodać listek laurowy i gotować do miękkości. Kiełbasę pokroić w pół krążki, boczek w kostkę, wsypać na patelnię i podsmażyć, dodać do kapusty, gotować. Pomidory umyć, pokroić na kawałki. Do rondla włożyć margarynę, roztopić, dodać pokrojone pomidory i dusić pod przykryciem do miękkości. Następnie przetrzeć przez sito, przecier połączyć z kapustą, dodać ketchup, wymieszać, przyprawić do smaku.
Kapusta kiszona z przecierem i wędliną
Kiełbasę z boczkien podsmażyć na rozgrzanej patelni.
Kapusta kiszona z przecierem i wędliną
Podsmażoną kiełbasę z boczkiem połączyć z kapustą.