Sposób przygotowania:
Kapusta młoda zasmażana
Boczek wędzony pokroić w kostkę, w garnku podsmażyć na rumiano razem z pokrojoną cebulą, czosnkiem.
Kapustę młodą opłukać i nie za drobno pokroić, dodać do podsmażonego boczku i wymieszać
Wsypać kucharka, pieprz mielony i podsmażać mieszając do miękkości kapusty z 15 minut, wody nie dodawać bo kapusta puści swoje soki.
Wsypać posiekany koperek, mąkę i szybko wszystko wymieszać do zagęszczenia kapusty.
Kapustę młodą opłukać i nie za drobno pokroić, dodać do podsmażonego boczku i wymieszać
Wsypać kucharka, pieprz mielony i podsmażać mieszając do miękkości kapusty z 15 minut, wody nie dodawać bo kapusta puści swoje soki.
Wsypać posiekany koperek, mąkę i szybko wszystko wymieszać do zagęszczenia kapusty.
zbysiowa