ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1004]

Kapusta młoda zasmażana

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kapusta młoda zasmażana jest bardzo smaczna, nam smakuje nie tylko na obiad, ale i na kolację do pieczywa.

Kapusta młoda zasmażana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapusta młoda zasmażana

 

  • boczek wędzony z tłuszczykiem 30 dag,
  • cebula 1 sztuka,
  • ząbki czosnku 4 sztuki,
  • kapusta młoda 2 główki,
  • kucharek 1 łyżka,
  • pieprz mielony 1/2 łyżeczki,
  • mąka pszenna 2 łyżki,
  • koperek świeży 2 pęczki

Sposób przygotowania:

Kapusta młoda zasmażana
Boczek wędzony pokroić w kostkę, w garnku podsmażyć na rumiano razem z pokrojoną cebulą, czosnkiem.

Kapustę młodą opłukać i nie za drobno pokroić, dodać do podsmażonego boczku i wymieszać

Wsypać kucharka, pieprz mielony i podsmażać mieszając do miękkości kapusty z 15 minut, wody nie dodawać bo kapusta puści swoje soki.

Wsypać posiekany koperek, mąkę i szybko wszystko wymieszać do zagęszczenia kapusty.
Kapusta młoda zasmażana
Zamiast wedzonego boczku dac można świeży lub sam smalec.
Kapusta młoda zasmażana
Kapusta lubi bardzo dużo świeżego koperku.