Sposób przygotowania:
Kapusta nadziewana
Bulion rozpuszczamy w szklance wrzącej wody. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek miażdżymy. Mięso mielimy z cebulą i czosnkiem. Dodajemy jajka i przyprawy. Mieszamy.
Kapustę (głąbem do góry) parzymy kilka minut w osolonej wodzie. Wyjmujemy, osączamy i ostrożnie rozdzielamy liście aż do środka główki. Na liście (od środka na zewnątrz) nakładamy farsz mięsny. Najpierw na małe, później kolejno na coraz większe, aż do zewnętrznych. Skła-
damy główkę kapusty, ostatnie liście spinamy wykałaczkami. 3, Kapustę wkładamy do garnka liśćmi do góry, podlewamy bulionem i dusimy do miękkości około godziny. Wyjmujemy, osączamy na sicie i kroimy w ćwiartki. Podajemy na ciepło.
Kapustę (głąbem do góry) parzymy kilka minut w osolonej wodzie. Wyjmujemy, osączamy i ostrożnie rozdzielamy liście aż do środka główki. Na liście (od środka na zewnątrz) nakładamy farsz mięsny. Najpierw na małe, później kolejno na coraz większe, aż do zewnętrznych. Skła-
damy główkę kapusty, ostatnie liście spinamy wykałaczkami. 3, Kapustę wkładamy do garnka liśćmi do góry, podlewamy bulionem i dusimy do miękkości około godziny. Wyjmujemy, osączamy na sicie i kroimy w ćwiartki. Podajemy na ciepło.