Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kapusta pekińska słodko-kwaśna

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Kapustę pokroić na cienkie paski długości około 5 centymetrów. Paprykę

Kapusta pekińska słodko-kwaśna

Składniki:

Kapusta pekińska słodko-kwaśna

 

  • 1/2 małej główki kapusty pekińskiej
  • 1/2 czerwonej papryki
  • mały kawałek korzenia imbiru
  • 1/4 łyżki pieprzu syczuańskiego
  • łyżka oleju sezamowegona

 

  • sos:
  • 2 łyżki octu
  • 4 łyżki cukru
  • łyżka sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska słodko-kwaśna
Kapustę pokroić na cienkie paski długości około 5 centymetrów. Paprykę oczyścić z pestek i pokroić w cienkie paski. Wymieszać kapustę, paprykę i pieprz. Połączyć składniki sosu, polać warzywa. Rozgrzać olej sezamowy i polać nim kapustę. Dokładnie wymieszać i odstawić na 20 minut. Podawać jako dodatek do dań głównych.

Tagi:

sosy kapusta