Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta pekińska z czerwonym burakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Kapusta pekińska z czerwonym burakiem jest oryginalna, smaczna i bardzo szybka do przygotowania. Świetny dodatek do dania z mięsem.

Kapusta pekińska z czerwonym burakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta pekińska z czerwonym burakiem

 

  • 30 dag kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 burak czerwony upieczony w piekarniku
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z czerwonym burakiem
Umytą kapustę osuszyć i poszatkować. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Buraka i jabłko obrać, razem z ogórkami zetrzeć na grubej jarzynowej tarce. Jabłko skropić sokiem z cytryny. Cebulę bardzo drobno posiekać. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Kapusta pekińska z czerwonym burakiem
Kapustę pekińską umyć osuszyć i poszatkować
Kapusta pekińska z czerwonym burakiem
Dodać startą marchewkę i posiekaną cebulę
Kapusta pekińska z czerwonym burakiem
Wszystkie przygotowane składniki razem połączyć
Kapusta pekińska z czerwonym burakiem
Dodać majonez doprawić do smaku i wymieszać