Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta pekińska z papryką i serem feta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Lekka, smaczna i zdrowa na kolację lub jako dodatek do obiadu.

Kapusta pekińska z papryką i serem feta Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapusta pekińska z papryką i serem feta

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z papryką i serem feta
Ser feta, pomidory i oczyszczoną z nasion paprykę pokroić w kostkę. Kapustę pekińską poszatkować. Obraną marchew zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach. Oliwki pokroić na kawałki. Oliwę wymieszać z musztardą, przyprawą curry i zmiażdżonym czosnkiem. Wszystkie warzywa połączyć z sosem, doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać szczypiorkiem.
Kapusta pekińska z papryką i serem feta
Kapustę pekińską umyć osuszyć i poszatkować
Kapusta pekińska z papryką i serem feta
Pokroić w kostkę paprykę pomidora i ser feta
Kapusta pekińska z papryką i serem feta
Przygotowane składniki połączyć z sosem z oliwy i musztardy