Pati Kuchareczka

Pati Kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 121]

Kapusta pekińska z rybą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kapusta pekińska z rybą podawać z sosem majonezowym, beszamelowym z cytryną lub majonezem zmieszanym z koprem.

Kapusta pekińska z rybą

Składniki:

Kapusta pekińska z rybą

 

  • 2 porcje:
  • 40 dag kapusty pekińskiej
  • 30-40 ryby morskiej
  • 200 ml mleka
  • 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka masła
  • sól do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z rybą
Umyte liście kapusty pekińskiej pokroić w szerokie paski i dusić 4-5 minut w małej ilości osolonej wody pod przykryciem. Rybę posolić i dusić w mleku z dodatkiem tartej skórki z połowy cytryny pod przykryciem. Kiedy mleko odparuje, polać rybę sokiem z cytryny.Kapustę odsączyć, położyć na nią masło, na wierzch kawałki ryby.

Tagi:

kapusta ryba ryby