Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Kapusta po szwabsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

przepis przywiozłam z jednej ze swoich podróży

Kapusta po szwabsku

Składniki:

Kapusta po szwabsku

 

  • 1 kg boczku
  • 20 dag słoniny
  • 15 dag wędzonej kiełbasy
  • 15 dag kwaszonej kapusty
  • 1 dag papryki w proszku
  • 5 g pieprzu mielonego
  • 10 dag ryżu
  • sól

Sposób przygotowania:

Kapusta po szwabsku
do garnka włożyć 1/3 część kapusty na to połowę pokrojonego w kawałki boczku oraz część wędzonej kiełbasy na to ułożyć warstwę kapusty i tak jak poprzednio boczek i kiełbasa posypać ryżem oprószyć papryką w proszku i pieprzem przykryć resztą kapusty zalać bulionem do przykrycia kapusty na wolnym ogniu gotować 3 godziny bez mieszania podawać na gorąco