Sposób przygotowania:
Kapusta włoska duszona
Kapustę myję i szatkuję, przekładam do rondla z masłem, mieszam aż masło się rozpuści, a kapusta puści sok.
Czosnek obieram i kroję w plasterki, umyty i osuszony koperek siekam drobno.
Do kapusty dodaję pieprz, czosnek , posiekany drobniutko koperek, oraz sos sojowy ( 1-2 łyżki) Mieszam i duszę przez parę minut, następnie podlewam wodą, tak aby przykryła lekko kapustę, przykrywam i duszę na małym ogniu do miękkości.
Śmietanę mieszam ze skrobią i zagęszczam kapustę, doprowadzam do wrzenia i gotowe. Można doprawić solą i pieprzem , jeśli jest taka potrzeba.
Podaję do kotletów, mielonych, czy panierowanego kurczaka.
Czosnek obieram i kroję w plasterki, umyty i osuszony koperek siekam drobno.
Do kapusty dodaję pieprz, czosnek , posiekany drobniutko koperek, oraz sos sojowy ( 1-2 łyżki) Mieszam i duszę przez parę minut, następnie podlewam wodą, tak aby przykryła lekko kapustę, przykrywam i duszę na małym ogniu do miękkości.
Śmietanę mieszam ze skrobią i zagęszczam kapustę, doprowadzam do wrzenia i gotowe. Można doprawić solą i pieprzem , jeśli jest taka potrzeba.
Podaję do kotletów, mielonych, czy panierowanego kurczaka.