Sposób przygotowania:
Kapusta z boczkiem zasmażana
Kapustę odciskamy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy pieprz, liść laurowy i ziele angielskie. Trochę solimy. Boczek myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do mięsa, mieszamy wcierając czosnek w mięso.
Rozgrzewamy patelnię i wrzucamy mięso. Smażymy do zrumienienia aż wytopi się trochę tłuszczu( bo boczek był dość tłusty).
Usmażone mięso przekładamy do kapusty a tłuszcz zachowujemy.na odrobinie tłuszczu lekko rumienimy cebulę i dodajemy do kapusty.
Gdy kapusta zmięknie to z mąki i z części tłuszczu robimy jasną zasmażkę dodajemy ją do kapusty.
Mieszamy, doprawiamy do smaku i gotujemy na mniejszym ogniu do miękkości.
Rozgrzewamy patelnię i wrzucamy mięso. Smażymy do zrumienienia aż wytopi się trochę tłuszczu( bo boczek był dość tłusty).
Usmażone mięso przekładamy do kapusty a tłuszcz zachowujemy.na odrobinie tłuszczu lekko rumienimy cebulę i dodajemy do kapusty.
Gdy kapusta zmięknie to z mąki i z części tłuszczu robimy jasną zasmażkę dodajemy ją do kapusty.
Mieszamy, doprawiamy do smaku i gotujemy na mniejszym ogniu do miękkości.
BozenaMatuszczyk
katarzynka455
dziękuję Bożenko:))