Sposób przygotowania:
Kapusta z grzybami
Kapustę poszatkować drobno i obgotować w osolonej wodzie.Następnie odcedzić,lekko zrumienić na tłuszczu
i przełożyć do rondla.Grzyby opłukać,ugotować a powstałym wywarem zalać kapustę,dodać pokrojone w kostkę pomidory i jabłka oraz podsmażoną cebulkę i pokrojone grzybki.
Kapustę dusić do miękkości,potem zaciągnąć zasmażką
i przyprawić do smaku.Na końcu dodać wino.
Podawać z ziemniakami.
i przełożyć do rondla.Grzyby opłukać,ugotować a powstałym wywarem zalać kapustę,dodać pokrojone w kostkę pomidory i jabłka oraz podsmażoną cebulkę i pokrojone grzybki.
Kapustę dusić do miękkości,potem zaciągnąć zasmażką
i przyprawić do smaku.Na końcu dodać wino.
Podawać z ziemniakami.
norbi53
Marika_1961