goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Kapusta z grzybami Zosi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jedno z podstawowych dań których nie może zabraknąć na wigilijnym stole.

Kapusta z grzybami Zosi

Składniki:

Kapusta z grzybami Zosi

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z grzybami Zosi
Grzyby namaczamy na noc, na drugi dzień gotujemy, drobno siekamy. Kapustę odciskamy z nadmiaru soku, siekamy. Zalewamy kapustę wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości. Do gotowania kapusty można dodać wodę w której moczyły się grzyby. Odparowujemy wodę. Cebulę szklimy na tłuszczu, dodajemy grzyby i podsmażamy jeszcze kilka minut. Całość oprószamy mąką i zasmażamy. Łączymy ze sobą kapustę i grzyby, doprawiamy do smaku i mieszamy.