Sposób przygotowania:
kapusta z jabłkami
5 jabłek obieramy usuwając pestki i gniazda nasienne krojąc w cienkie plastry. Kapustę czerwoną kroimy w ćwiartki usuwając głąb. Następnie kroimy w drobne kawałki.
W naczyniu do zapiekania roztapiamy masło układamy kawałki kapusty, podgrzewamy 5 minut dodajemy jabłka podgrzewając kolejne 5 minut dodajemy 100 ml octu, łyżeczkę cukru i 300 ml wody, solimy pieprzymy przykrywając folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni piekąc pół godziny.
Po wyjęciu z piekarnika mieszamy wstawiając do piekarnika na kolejne pół godziny.
W naczyniu do zapiekania roztapiamy masło układamy kawałki kapusty, podgrzewamy 5 minut dodajemy jabłka podgrzewając kolejne 5 minut dodajemy 100 ml octu, łyżeczkę cukru i 300 ml wody, solimy pieprzymy przykrywając folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni piekąc pół godziny.
Po wyjęciu z piekarnika mieszamy wstawiając do piekarnika na kolejne pół godziny.