Sposób przygotowania:
Kapusta z koperkiem
Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy. Wkładamy do garnka zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy przyprawy i starte na tarce jabłko(można też drobno pokroić) i trochę solimy.
Marchew obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy do kapusty.
Gdy kapusta zacznie mięknąć na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy lekko roztarty czosnek, dodajemy mąkę i robimy jasną zasmażkę.
Rozprowadzamy wodą z kapusty i dodajemy do garnka, mieszamy, doprawiamy do smaku cukrem, solą, pieprzem i octem. Dodajemy pokrojony koperek i chwilę gotujemy.
Marchew obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy do kapusty.
Gdy kapusta zacznie mięknąć na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy lekko roztarty czosnek, dodajemy mąkę i robimy jasną zasmażkę.
Rozprowadzamy wodą z kapusty i dodajemy do garnka, mieszamy, doprawiamy do smaku cukrem, solą, pieprzem i octem. Dodajemy pokrojony koperek i chwilę gotujemy.
SylaUla
katarzynka455
Dziękuję i potwierdzam:))