Imbirek

Imbirek

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Kapusta z marchewką i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny i aromatyczny dodatek do drugiego dania.

Kapusta z marchewką i grzybami

Składniki:

Kapusta z marchewką i grzybami

 

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 5 dkg dowolnych grzybów suszonych
  • 1 marchewka
  • 1 kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz
  • szczypta kminku

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z marchewką i grzybami
Grzyby dokładnie umyć i zalać wodą. Zostawić je tak na noc. Następnego dnia grzyby pokroić i ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody. Z kapusty odcisnąć sok i ją poszatkować. Zalać 1/2 litra wody.Dodać startą marchewkę, gotować pod przykryciem. Dodać grzyby, kostkę rosołową i kminek. Gotować aż wszystko będzie miękkie a woda w większości odparuje. Doprawić solą i pieprzem.