Sposób przygotowania:
kapusta z miesem i ryzem
Oparzyc wloska kapuste (gotowac okolo 20 min). W miedzyczasie usmazyc cebule, pomidory i czerwona papryke na lyzce oleju. Posolic. Do smazonych warzyw dodac mieso mielone. Nalezy przysmazyc je razem okolo 5 min na duzym ogniu po czym zalewamy woda az pokryje wszystkie skladniki. Nastepnie dodajemy przyprawy: pieprz, slodka papryka. Gotujemy do czasu kiedy mieso bedzie miekkie. W miedzyczasie gotujemy ryz na poltwardo, ktory nastepnie mieszamy z przygotowanym miesem. Spód zaroodpornego naczynia wykladamy grubsza warstwa ugotowanej kapusty, na nia wartwe miesa i ryzu po czym smarujemy smietana, i tak powatrzamy dwa razy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 220 stopni Celcjusza na 40 minut. Jó Étvágyat! (Smacznego) :)
elzbieta8960