Sposób przygotowania:
Kapusta z mięsem mielonym
Kapustę szatkujemy. Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju, lekko rozgrzewamy i na to wrucamy kapuste. Podlewamy szklanka wody, wrzucamy ziele angielskie i liscie laurowe i gotujemy pod przykryciem ok 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Cebulę drobno kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i koperkiem, mieszamy i dodajemy na patelnie do cebulki. Miesko rozdrabniamy widelcem i mieszamy razem z cebulka. Podsmazamy ok 10 minut i wyłanczamy.Do kapusty dodajemy koncentrat pomidorowy, cukier, pieprz i sól, mieszamy i gotujemy 10 minut. Po tym czasie dodajemy do kapusty usmazone wczesniej mieso z cebula i całość mieszamy. Podsmazamy jeszcze wszystko razme jakies 2-3 minuty i gotowe.