djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Kapusta z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Może służyć jako farsz do łazanek, czy klusek.

Kapusta z pieczarkami

Składniki:

Kapusta z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z pieczarkami
1. Kapustę zalewamy wrzącą wadą, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy ok 1 5 min, żeby kapusta nie była zbyt kwaśna. Następnie wyjmujemy z garnka, polewamy zimną wodą, odsączamy i szatkujemy. 2. Kiełbaskę kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni, dodajemy również pokrojona cebulkę. 3. Pieczarki obieramy, kroimy i dusimy razem z kiełbaską i cebulą. Następnie dodajemy poszatkowana kapustę i wszystko razem chwile dusimy. Doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem.

Tagi:

kapusta