jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Kapusta zapiekana z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kapusta zapiekana z grzybami dosknałe danie na obiad

Kapusta zapiekana z grzybami

Składniki:

Kapusta zapiekana z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Kapusta zapiekana z grzybami
Kapustę odcisnąć, pokroić, podlać odrobiną wody i gotować do miękkości około 40 minut, podlewając co jakiś czas gorącą wodą. Grzyby oczyścić i posiekać, słoninę pokroić w kostkę.
Cebulę obrać i pokroić w półplasterki.
Stopić na patelni słoninę.
Skwarki dodać do kapusty, a na tłuszczu usmażyć grzyby.
Pod koniec smażenia dodać cebulę i smażyć jeszcze 5 minut. Grzyby z cebulą dodać do kapusty, doprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i przełożyć do niego kapustę.
Zapiekać 15 minut w temp. 180 stop. C.

Tagi:

kapusta