Sposób przygotowania:
Kapusta zapiekana z grzybami
Kapustę odcisnąć, pokroić, podlać odrobiną wody i gotować do miękkości około 40 minut, podlewając co jakiś czas gorącą wodą. Grzyby oczyścić i posiekać, słoninę pokroić w kostkę.
Cebulę obrać i pokroić w półplasterki.
Stopić na patelni słoninę.
Skwarki dodać do kapusty, a na tłuszczu usmażyć grzyby.
Pod koniec smażenia dodać cebulę i smażyć jeszcze 5 minut. Grzyby z cebulą dodać do kapusty, doprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i przełożyć do niego kapustę.
Zapiekać 15 minut w temp. 180 stop. C.
Cebulę obrać i pokroić w półplasterki.
Stopić na patelni słoninę.
Skwarki dodać do kapusty, a na tłuszczu usmażyć grzyby.
Pod koniec smażenia dodać cebulę i smażyć jeszcze 5 minut. Grzyby z cebulą dodać do kapusty, doprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i przełożyć do niego kapustę.
Zapiekać 15 minut w temp. 180 stop. C.