lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Kapustniak

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Według mojego przepisu czas przygotowania tej potrawy wynosi ponad godzinę.

Kapustniak

Składniki:

Kapustniak

 

  • olej do smażenia
  • 2 łyżeczki majeranku
  • słodka papryka mielona
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 2 łyżeczki vegety
  • kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego
  • Kilka suszonych grzybów
  • 1 mała cebula
  • kilo kiszonej kapusty
  • kilo żeberek

Sposób przygotowania:

Kapustniak
Na sam początek mięso oczyszczamy i porcjujemy.Potem posypujemy je mieloną papryką i łyżeczką vegety i podsmażamy na oleju z podsmażoną cebulą.Następnie kapustę odsączamy od zalewy i dodajemy do kapusty ziele angielskie, vegetę, kminek, majeranek, pieprz i suszone grzyby.Później dzielimy ją na dwie części. Pierwsza z nich ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Pod koniec na kapustę kładziemy żeberka i przykrywamy je następną częściom kapusty.Całość polewamy odrobiną wody i pieczemy 2 godziny w temperaturze 170 stopni.