malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Karasie w sosie

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Potem przekładamy na półmisek i dekorujemy listami świeżej bazylii.

Karasie w sosie

Składniki:

Karasie w sosie

 

Sposób przygotowania:

Karasie w sosie
Karasie patroszymy, kroimy na małe części i solimy, panierujemy mąką z papryką słodką oraz kurkumą, następnie smażymy na złoto. Pomidory (całe bez skórki) miksujemy z paprykami, bulion doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy posiekaną cebulę, listki, chwilę gotujemy i zdejmujemy z ognia, studzimy, solimy, pieprzymy, słodzimy, dodajemy sos paprykowo-pomidorowy, ocet i wkładamy karasie.