basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Karczek duszony z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne mięsiwko z cebulką.

Karczek duszony z cebulą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Karczek duszony z cebulą

 

Sposób przygotowania:

Karczek duszony z cebulą
Margarynę rozpuścić na patelni, wrzucić na nią plastry karczku i podsmażyć z obydwóch stron. Przełożyć razem z tłuszczem do gęsiarki, podlać wodą i dusić pod przykryciem około godzinę. Cebulę obrać, pokroić w pół krążki i po godzinie wrzucić do karczku, dodać pieprz ziołowy i czarny, sól do smaku i dusić jeszcze około pół godziny, aż cebula zacznie się lekko rozpadać. Na końcu dodać 1 łyżkę miodu i 2 łyżki sosu sojowego, lekko przemieszać. Podawać z pure ziemniaczanym i sałatką z białej kapusty.
Karczek duszony z cebulą
Usmażony karczek przygotowany do duszenia pod pierzynką z cebuli.

Tagi:

sosy cebula