Sposób przygotowania:
Karczek marynowany z rękawa.
Mięso umyć,osuszyć i pokroić w plastry.Czosnek przecisnąć przez praskę, cebule posiekać.Mięso natłuścić olejem posypać obficie przyprawą do karkówki.Układać w dużym zamykanym pojemniku,przekładając cebulą i czosnkiem.Odstawić na noc.
Następnego dnia pieczemy mięso w rękawie ok.1 godziny w 180 stopniach.Na 10 minut przed końcem rozcinamy rękaw, by się przyrumieniło.
Ja podałam z pieczonymi ziemniakami z przepisu Pyzy (piekły się w tym samym czasie co mięso, na niższym poziomie).
Do tego sałata zielona ze szczypiorkiem, rzodkiewką i śmietaną do mizerii (10 %), doprawiona delikatnie pieprzem i solą.
Mięsko jest bardzo soczyste i miękkie.
Następnego dnia pieczemy mięso w rękawie ok.1 godziny w 180 stopniach.Na 10 minut przed końcem rozcinamy rękaw, by się przyrumieniło.
Ja podałam z pieczonymi ziemniakami z przepisu Pyzy (piekły się w tym samym czasie co mięso, na niższym poziomie).
Do tego sałata zielona ze szczypiorkiem, rzodkiewką i śmietaną do mizerii (10 %), doprawiona delikatnie pieprzem i solą.
Mięsko jest bardzo soczyste i miękkie.
misia53
Jojo
eli_555
Sarenka
luna
iwi69