Sposób przygotowania:
Karczek musztardowy z marynaty
Do garnka wlać wodę, główkę czosnku przekroić na pół i wrzucić do wody. Dodać wszystkie przyprawy i wymieszać zalewę a potem zagotować ją i wystudzić. Do zimnej zalewy włożyć mięso, nastawić garnek na ogień i doprowadzić wodę do wrzenia. Na małym ogniu gotować wszystko 10 minut i zostawić pod przykryciem do wystudzenia. Gdy zawartość garnka będzie zimna czynność powtórzyć i gotować kolejne 10 minut. Znowu zostawić wszystko do wystudzenia, a gdy będzie zimne znów zagotować i gotować tym razem 5 minut. Karkówkę zostawić w zalewie do całkowitego wystudzenia a potem wyjąć ją i schłodzić w lodówce. Kroić w plastry i podawać do pieczywa zamiast sklepowych wędlin.
gusia1000
monikaT83
zewa
ja szyneczkę też mam zamiar zrobić :)
monikaT83