zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Karczek musztardowy z marynaty

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

karczek do pieczywa zamiast sklepowych wędlin

Karczek musztardowy z marynaty Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Karczek musztardowy z marynaty

 

 

Sposób przygotowania:

Karczek musztardowy z marynaty
Do garnka wlać wodę, główkę czosnku przekroić na pół i wrzucić do wody. Dodać wszystkie przyprawy i wymieszać zalewę a potem zagotować ją i wystudzić. Do zimnej zalewy włożyć mięso, nastawić garnek na ogień i doprowadzić wodę do wrzenia. Na małym ogniu gotować wszystko 10 minut i zostawić pod przykryciem do wystudzenia. Gdy zawartość garnka będzie zimna czynność powtórzyć i gotować kolejne 10 minut. Znowu zostawić wszystko do wystudzenia, a gdy będzie zimne znów zagotować i gotować tym razem 5 minut. Karkówkę zostawić w zalewie do całkowitego wystudzenia a potem wyjąć ją i schłodzić w lodówce. Kroić w plastry i podawać do pieczywa zamiast sklepowych wędlin.
Karczek musztardowy z marynaty
przygotować zalewę do sporządzenia karkówki