Sposób przygotowania:
Karczek w grzybowym sosie
Grzyby dokładnie umyć i na kilka godzin namoczyć w ciepłej wodzie. Umytą i osuszoną karkówkę pokroić w średniej grubości plastry, oprószyć solą.
Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć plastry mięsa i podsmażyć z obu stron na rumiano. Pod koniec dodać posiekaną cebulę, zeszklić.
Następnie mięso z cebulą przełożyć do rondla, dodać grzyby, 2/3 szklanki wody w której się moczyły, oprószyć pieprzem, odrobiną kminku, przykryć i dusić do miękkości.
Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z mięsem, zagotować, doprawić do smaku.
Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć plastry mięsa i podsmażyć z obu stron na rumiano. Pod koniec dodać posiekaną cebulę, zeszklić.
Następnie mięso z cebulą przełożyć do rondla, dodać grzyby, 2/3 szklanki wody w której się moczyły, oprószyć pieprzem, odrobiną kminku, przykryć i dusić do miękkości.
Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z mięsem, zagotować, doprawić do smaku.
Magdalena88
niezły kąsek