Sposób przygotowania:
Karczek w powidłach
Umyć i osuszyć mięso . Uformować nadając kształt - poobcinać wystające kawałki .Usunąć błony i zbędne przerosty . Przygotować marynatę z oleju, powideł , ketchupu , soli , pieprzu i papryki. Natrzeć dokładnie mięso . Ułożyć w zamykanym pojemniku i wstawić do lodówki na noc ( minimum 2 godziny ) . Zawinąć dokładnie w folię aluminiową . Piec w 200 * C przez 1,5 godziny w piekarniku . Wyjąć . Zlać tłuszcz z pieczenia ( robię dziurkę w foli i zlewam tłuszcz do miseczki zanim odwinę mięso ) . Rozwinąć z folii i pokroić w plastry . Podawać z marynowanymi śliwkami . Na bazie tłuszczu z pieczenia można zrobić pikantny sos z powidłami , pieprzem , papryką i śmietanką .
msewka
Babciagramolka
Próbuj - polecam - marynata z powideł z ostrym ketchupem dobrze miesku służy :)